Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 02:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-4-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 4 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen lördagen den 4 april 2020.

DN Text

Efter kritiken: Regeringen ändrar förslag om coronaåtgärder

Regeringen fick kritik för planerna på en tillfällig lag för att utöka möjligheterna att vidta åtgärder med anledning av coronakrisen. Nu har man skrivit in ett tillägg om att åtgärder måste godkännas av riksdagen.

MSB: Farligt för samhället om leveranser stoppas till it- och elbolag

Ett nedsläckt internet, eller i värsta fall omfattande strömavbrott. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ser stora risker om hinder uppstår för viktiga leveranser till energi- och telekombolag under coronakrisen.

Ny akut vid Sös: ”Väl förberett inför anstormningen”

Akutsjukvården på Södersjukhuset i Stockholm har fått ytterligare en akutmottagning Nu står sjukhuset ”så väl förberett som det kan göra” inför en väntad coronaanstormning.

Väntan på stormen i Väst: ”Vi lär oss mycket av Stockholm”

I Göteborg och resten av Västra Götalandsregionen följer man utvecklingen i Stockholm noga, drar lärdomar och förbereder.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt