Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-5-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 5 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen söndagen den 5 april 2020.

DN Text

Tegnell: Skulle vara mer orolig om det regnade och folk umgicks inomhus

Folklivet pågår i Stockholms innerstad – trots coronakrisen.
– Ska man umgås så ska man göra det utomhus och med ordentligt avstånd, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog.

Fallen som skakade världens investerare

Coronaviruset har fått världens börser att skaka i grunden. Den senaste månaden har vi sett både rekordrusningar och fall som saknar motstycke i modern tid.

Ambassadören: Vi jobbar dygnet runt för att få hem svenskar från Peru

Ett av de svåraste länderna att få hem strandade svenskar är Peru. Cecilia Ekolm, Sveriges ambassadör i Peru, berättar att jobbet pågår dygnet runt för att få hem svenskarna.

DN på plats i Sydkorea som masstestar i kampen mot viruset

Världens blickar riktas mot landet som utvecklat en enorm kapacitet för att testa befolkningen. DN:s korrespondent Marianne Björklund lät testa sig i en av hundratals walk-in-stationer.

Tusen militärer skickas till New York – antalet döda väntas öka kraftigt

USA:s storstäder stålsätter sig för en vecka av massdöd till följd av det nya coronaviruset. Staden New York låter läkarstuderande praktisera yrket i förtid och sms:ar efter sjukvårdsvolontärer.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt