Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 14:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-5-juni-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 5 juni: Det behöver du veta

39:31. Myndigheter höll daglig pressträff om coronaviruset.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen fredag den 5 juni 2020.

DN Text

Trots regeringens besked – fortfarande oklarheter kring hur testningen ska gå till

Det kommer att ta ett tag innan den ”fria” testningen för nya coronaviruset som regeringen flaggade för på torsdagen kan starta. Just nu förhandlar Sveriges kommuner och regioner, SKR, med regeringen om hur det ska gå till, och först nästa vecka kommer besked.

Ytterligare 77 avlidna i covid-19 registrerade i Sverige

Folkhälsomyndighetens avdelningschef Sara Byfors avdramatiserar bilden av Sverige ute i Europa, med hänsyn till samhällsspridning av coronaviruset, när allt fler länder öppnar.

– Vi får se om det faktiskt är en större risk att ta emot turister från Sverige än några andra länder, säger hon.

SAS öppnar för resor till Medelhavet

SAS startar igång flera av sina linjer i juni, både inrikes och utrikes – trots UD:s avrådan.

– Vi förutsätter att alla följer de råd som kommer från svenska UD och reglerna i andra länder, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Karin Bojs: Det är farligt att förvandla medicinska frågor till politik

”Den första stora skandalen” i coronaforskningen. Så kallas ett par studier om malaria- och blodtrycksmedicin, som nu har dragits tillbaka av världens två ledande medicintidskrifter.

Så kan viruset spridas i kroppen och skada olika organ

Patienter som får lindriga symtom av det nya coronaviruset kan plötsligt försämras och på kort tid hamna i livshotande tillstånd. Det är inte bara lungorna som kan angripas utan även andra organ.

– Det kan gå väldigt snabbt utför, säger Anders Sönnerborg som är professor i virologi.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt