Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-28 03:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-5-maj-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 5 maj: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 4 maj 2020.

DN Text

85 dödsfall i covid-19 registrerade det senaste dygnet

I dagsläget ökar inte takten i smittspridningen av det nya coronaviruset i Sverige, men krisen är inte på långa vägar över. Det meddelar Folkhälsomyndigheten, som ännu inte kan ge besked vilka möjligheter som finns till resor under sommaren.

84-åring vill skydda sig mot corona – domstol gav henne rätt

Den 84-åriga kvinnan bor i en lägenhet i en tätort i Västsverige. Hon ansåg att det vore lättare att skydda sig från coronasmitta i sommarhuset vid havet utanför Falkenberg.

Nu har hon vunnit den första juridiska striden om hemtjänst.

Forskare har hittat spår av coronaviruset i Stockholms avloppsvatten

Stockholms avloppsvatten innehåller tydliga spår av det nya coronaviruset visar KTH:s första analys. Högst koncentrationer återfanns vid Bromma reningsverk.

SAS garanteras statliga miljardlån

Danska och svenska staten kliver in med ett lån till krisdrabbade flygbolaget SAS på motsvarande 3,3 miljarder kronor. Garantin gäller upp till 90 procent av beloppet.

Fransman smittad redan i december

En man i Frankrike bekräftas ha varit smittad med coronaviruset redan i december 2019, rapporterar France Info, fyra dagar innan det första fallet rapporterades från Kina.

Även i Sverige kan det ha funnits smittade personer så tidigt som i november, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt