Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-6-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 6 april: Det behöver du veta

Statsepidemiolog Anders Tegnell.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen måndagen den 6 april 2020.

DN Text

Boris Johnson får intensivvård på sjukhus i London

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har förts till intensivvårdsavdelning på ett sjukhus i London. Det rapporterar BBC, som citerar en regeringstalesperson. Utrikesminister Dominic Raab leder regeringen under Johnsons frånvaro.

Äldreboenden ska prioriteras när testningen ökar

Smittspridningen på svenska äldreboenden anses just nu vara det största problemet i det pågående virusutbrottet, enligt Folkhälsomyndigheten. Problemet ska försöka lösas med utökad testning för covid-19.

Regeringen inför trafikplikt på flyglinjer till Norrland och Gotland

Regeringen inför under coronakrisen en temporär trafikplikt för inrikesflyg i Sverige. Trafikplikten ska gälla på åtta flyglinjer, till flera städer i Norrland och till Gotland.

Lagrådet vill ändra i regeringens omstridda krislag

Regeringen har klubbat ett nytt förslag till lagstiftning som ska ge ministrarna större handlingsutrymme att agera i coronakrisen. Lagrådet vill se ändringar och flera partier säger nej.

Norge: Coronapidemin är under kontroll

Norge har bromsat smittspridningen så att varje coronainfekterad norrman nu i snitt överför viruset till mindre än en person.

Norwegian varslar all kabinpersonal i Sverige

Passagerarna flyr och nu varslar flygbolaget Norwegian all sin kabinpersonal, totalt 400 personer, skriver företaget till DN.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt