Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-6-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 6 april: Det behöver du veta

Statsepidemiolog Anders Tegnell.
Statsepidemiolog Anders Tegnell. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen måndagen den 6 april 2020.

DN Text

Boris Johnson får intensivvård på sjukhus i London

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har förts till intensivvårdsavdelning på ett sjukhus i London. Det rapporterar BBC, som citerar en regeringstalesperson. Utrikesminister Dominic Raab leder regeringen under Johnsons frånvaro. 

Äldreboenden ska prioriteras när testningen ökar 

Smittspridningen på svenska äldreboenden anses just nu vara det största problemet i det pågående virusutbrottet, enligt Folkhälsomyndigheten. Problemet ska försöka lösas med utökad testning för covid-19.

Regeringen inför trafikplikt på flyglinjer till Norrland och Gotland 

Regeringen inför under coronakrisen en temporär trafikplikt för inrikesflyg i Sverige. Trafikplikten ska gälla på åtta flyglinjer, till flera städer i Norrland och till Gotland.

Lagrådet vill ändra i regeringens omstridda krislag 

Regeringen har klubbat ett nytt förslag till lagstiftning som ska ge ministrarna större handlingsutrymme att agera i coronakrisen. Lagrådet vill se ändringar och flera partier säger nej.

Norge: Coronapidemin är under kontroll 

Norge har bromsat smittspridningen så att varje coronainfekterad norrman nu i snitt överför viruset till mindre än en person.

Norwegian varslar all kabinpersonal i Sverige 

Passagerarna flyr och nu varslar flygbolaget Norwegian all sin kabinpersonal, totalt 400 personer, skriver företaget till DN.