Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-7-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 7 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen måndagen den 7 april 2020.

DN Text

Löfven om krislagen: Ger oss verktyg att agera snabbt

Efter förhandlingar mellan partiledarna finns nu ett brett stöd i riksdagen för att ge regeringen större befogenheter i kampen mot coronaviruset.

Boris Johnsons tillstånd ”stabilt” - får hjälp med syretillförseln

Premiärministern är fortfarande kvar på den intensivvårdsavdelning i London som han fördes till på måndagen. Han får bland annat hjälp med syretillförseln.

Smitta på hälften av Stockholms äldreboenden

På 49 av Stockholm stads hundra äldreboenden har det funnits bekräftade fall av det nya coronaviruset. Detta enligt nya siffror från stadsledningskontoret.

Stängda gränser ger dyrare livsmedel

Räkna med snabbt stigande matpriser framöver som en effekt av coronakrisen. Den bedömningen gör såväl svenska bönder som Konjunkturinstitutet. Framför allt påverkas grönsaker, frukt och bär.

591 personer har avlidit av covid-19 i Sverige – 423 intensivvårdas

På tisdagen hade totalt 591 personer avlidit i covid-19 i Sverige. Det är 114 fler än de 447 dödsfall som hade rapporterats på måndagen, men statsepidemiolog Anders Tegnell betonade att statistiken präglas av eftersläpning på upp till en dryg vecka.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt