Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 14:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-7-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 7 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen måndagen den 7 april 2020.

DN Text

Löfven om krislagen: Ger oss verktyg att agera snabbt 

Efter förhandlingar mellan partiledarna finns nu ett brett stöd i riksdagen för att ge regeringen större befogenheter i kampen mot coronaviruset. 

Boris Johnsons tillstånd ”stabilt” - får hjälp med syretillförseln 

Premiärministern är fortfarande kvar på den intensivvårdsavdelning i London som han fördes till på måndagen. Han får bland annat hjälp med syretillförseln.

Smitta på hälften av Stockholms äldreboenden 

På 49 av Stockholm stads hundra äldreboenden har det funnits bekräftade fall av det nya coronaviruset. Detta enligt nya siffror från stadsledningskontoret.

Stängda gränser ger dyrare livsmedel 

Räkna med snabbt stigande matpriser framöver som en effekt av coronakrisen. Den bedömningen gör såväl svenska bönder som Konjunkturinstitutet. Framför allt påverkas grönsaker, frukt och bär.

591 personer har avlidit av covid-19 i Sverige – 423 intensivvårdas 

På tisdagen hade totalt 591 personer avlidit i covid-19 i Sverige. Det är 114 fler än de 447 dödsfall som hade rapporterats på måndagen, men statsepidemiolog Anders Tegnell betonade att statistiken präglas av eftersläpning på upp till en dryg vecka.