Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-7-maj-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 7 maj: Det behöver du veta

40:20. Myndigheter höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 7 maj 2020.

DN Text

Höjd a-kassa när regeringen förlänger krisåtgärder

Regeringen och samarbetspartierna förlänger nu en rad av de åtgärder som satts in för att dämpa effekterna av coronasmittan.

– Det handlar om att skapa långsiktighet och uthållighet genom den här krisen, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Fler än 3.000 döda i covid-19 i Sverige

3.040 personer har nu avlidit i sviterna av covid-19 i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Det är en ökning med 99 registrerade fall det senaste dygnet. Totalt har 24.623 har bekräftats smittade av viruset.

Folkhälsomyndigheten: Ansvariga för äldreomsorgen lokalt får besluta om munskydd

Folkhälsomyndigheten berättade under torsdagens presskonferens att ansvariga för äldreomsorgen lokalt får besluta om munskydd och visir ska användas inom äldrevården. Det är dock inget man rekommenderar generellt eftersom det finns en brist på studier om huruvida det är effektivt eller inte.

Stopp för stöd till företag som ger ut aktieutdelningar

Regeringen stoppar nu möjligheten för företag att söka statligt permiteringsstöd och samtidigt ge aktieutdelningar till sina ägare.

Hallengren om ersättning till riskgrupper: Vet inte vad jag kan lova

Arbetet med en ny smittskyddspeng till personer i riskgrupper har kört fast. Riksdagens partier har gemensamt utlovat en sådan ersättning men beslut dröjer. Socialminister Lena Hallengren (S) ser stora svårigheter med reformen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt