Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 05:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-7-maj-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 7 maj: Det behöver du veta

40:20. Myndigheter höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 7 maj 2020.

DN Text

Höjd a-kassa när regeringen förlänger krisåtgärder 

Regeringen och samarbetspartierna förlänger nu en rad av de åtgärder som satts in för att dämpa effekterna av coronasmittan.

– Det handlar om att skapa långsiktighet och uthållighet genom den här krisen, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Fler än 3.000 döda i covid-19 i Sverige

3.040 personer har nu avlidit i sviterna av covid-19 i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Det är en ökning med 99 registrerade fall det senaste dygnet. Totalt har 24.623 har bekräftats smittade av viruset.

Folkhälsomyndigheten: Ansvariga för äldreomsorgen lokalt får besluta om munskydd 

Folkhälsomyndigheten berättade under torsdagens presskonferens att ansvariga för äldreomsorgen lokalt får besluta om munskydd och visir ska användas inom äldrevården. Det är dock inget man rekommenderar generellt eftersom det finns en brist på studier om huruvida det är effektivt eller inte.

Stopp för stöd till företag som ger ut aktieutdelningar 

Regeringen stoppar nu möjligheten för företag att söka statligt permiteringsstöd och samtidigt ge aktieutdelningar till sina ägare.

Hallengren om ersättning till riskgrupper: Vet inte vad jag kan lova 

Arbetet med en ny smittskyddspeng till personer i riskgrupper har kört fast. Riksdagens partier har gemensamt utlovat en sådan ersättning men beslut dröjer. Socialminister Lena Hallengren (S) ser stora svårigheter med reformen.