Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-8-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 8 april: Det behöver du veta

38 min. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdag den 8 april 2020

DN Text

Tegnell om coronaviruset: ”Mer av ett platåläge än tidigare”

Situationen i Stockholm ser ut att kunna gå mot en avplaning, och andra delar av landet kan komma att hamna i ett svårare läge än i dag när det kommer till covid-19. Det framkom under onsdagens presskonferens med svenska myndigheter.

Akut brist på skyddsmaterial i kommunerna – fackförbund hotar stoppa arbete

Fack och skyddsombud i äldreomsorgen larmar om en ”katastrofal” situation med akut brist på skyddsmaterial på många platser. Äldreomsorgen kan bli avgörande för hur sjukvården kommer att klara krisen, varnar Kommunal.

Tre miljoner masker i månaden levereras till vården när företag ställer om

Företag ställer om sin produktion till att producera skyddsutrustning till vården. Hygien- och hälsobolaget Essity är ett av dem, och kommer att kunna leverera tre miljoner masker i månaden till vården.

Norwegian lägger fram ny krisplan

Det norska flygbolaget Norwegian air befinner sig i krisläge. Nu lägger företaget fram en ny radikal strategi för att överleva coronakrisen.

– Det här är sista chansen för Norwegian, säger Jacob Pedersen, aktieanalyschef på Sydbank.

Boris Johnsons tillstånd förbättrat

Storbritanniens premiärminister Boris Johnsons tillstånd har förbättrats under onsdagen, meddelar finansminister Rishi Sunak.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt