Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-9-juli-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 9 juli: Det behöver du veta

32:03. Myndigheter höll pressträff om det senaste coronaläget.

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset torsdag den 9 juli.

DN Text

WHO låter oberoende kommitté granska egna hanteringen av pandemin 

FN:s världshälsoorganisation WHO meddelade på torsdagen att en oberoende kommitté bildas med uppdrag att utreda hur WHO hanterat covid-19-pandemin och hur världens regeringar agerat för att möta virushotet.

Koppling mellan läkemedel och svårare covid-19 undersöks 

Vätskedrivande medel kopplas till svårare covid-19-sjukdom medan statiner verkar ge ett gynnsammare förlopp, visar Socialstyrelsens analys av 200 läkemedelsgrupper. 

Men avdelningschef Thomas Lindén varnar för att dra för stora växlar på resultatet.

Regeringen tillsätter utredning om långtidssjuka i covid-19 

En rad covid-19-sjuka vittnar om att de inte blir av med sina symtom. Regeringen har nu gett Statens beredning för medicinsk och social utvärdering i uppdrag att utreda gruppen långtidssjuka. 

Danmark öppnar gränsen för boende i Skåne 

Nu öppnar Danmark gränsen för skåningar – beslutet gäller från natten mot lördag. 

– Det känns fantastiskt, säger Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Skåne.

Arbetslösa kan få vänta över tre månader på a-kassa 

Arbetslösa kan få vänta på ersättning i över tre månader. En tipsare till DN beskriver hur hon tvingats låna pengar av sina bekanta. IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, riktar nu kritik mot Alfa-kassan för långa genomströmningstider.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt