Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/covid-19-smittade-skickas-fran-sjukhus-till-aldreboenden-utan-att-testas/

SVERIGE

Covid-19-smittade skickas från sjukhus till äldreboenden – utan att testas

Personal på äldreboendet där den covidsmittade mannen togs emot, är upprörda över att patienter som skrivs ut från covidvård på sjukhus inte rutinmässigt testas då de skrivs ut.
Foto: Magnus Hallgren

Äldre som vårdats på sjukhus för covid-19 skickas till äldreboenden – utan att testas.

– Vi misstänker i flera fall att smittan förts in på det här sättet, säger Stefan Amér, enhetschef och läkare på Familjeläkarna, som ansvarar för läkarinsatser på 45 procent av Stockholms läns äldreboenden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.