Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/cykelman-attackerar-kvinnor-i-eskilstuna-polisen-soker-vittnen/

Sverige

Misstänkte ”cykelmannen” anhölls

En man anhölls sedan han hämtats till förhör i samband med en rad oprovocerade angrepp mot kvinnor i Eskilstuna. 

– Vi fick ett tips och tog honom när han var på väg på cykel till det område där attackerna har ägt rum, säger förundersökningsledaren Fredrik Hedlund till DN.

Hittills finns 14 anmälningar mot mannen – men polisen tror att det finns ett stort mörkertal.

Händelseförloppet beskrivs som ungefär detsamma: mannen har cyklat förbi en kvinna, hoppat av cykeln och slagit kvinnan i ansiktet. Vid några tillfällen har mannen spottat på offren.

– Vi har fått ett stort genomslag i medierna och vid 16-tiden i dag hörde några från allmänheten av sig då de sett en man som passade in på signalementet på väg på cykel in mot centrum, säger förundersökningsledaren Fredrik Hedlund. 

– Vi kunde ta hand om honom och gripandet gick lugnt till.

Efter förhör beslutades vid 20-tiden att mannen skulle anhållas skäligen misstänkt för sju fall av misshandel. Mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Eskilstuna.

Ingen av offren ska ha skadats allvarligt fysiskt. Händelserna har ägt rum mellan den 17 juni och 13 september, med en ökning i frekvens mellan den 9 till 13 september. 

Läs mer: Fler anmälningar om angripna kvinnor i Eskilstuna