Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/cyklister-i-masskrock-gravling-sprang-in-i-klungan/

Sverige

Cyklister i masskrock – grävling sprang in i klungan

Två cyklister skadades allvarligt i en masskrock mellan Mjölby och Väderstad. En av dem vårdas på intensivvårdsavdelningen efter olyckan som skedde efter att en grävling sprungit in i klungan.

Lördagsmorgonen bjöd på en otäck olycka för en grupp cyklister på vägen i höjd med Hogstad utanför Mjölby. Det var under en träningstävling inför lilla Vätternrundan som en grävling sprang ut på vägen och rakt in i klungan som höll hög fart. 

– En cyklist körde på grävlingen och orsakade en masskollision när flera bakom körde på varandra. När räddningstjänst kom till platsen låg det cyklar och människor huller om buller, säger Stefan Kindberg, räddningsledare på räddningstjänsten Mjölby/Boxholm.

Fem män i 40–50-årsåldern fördes till sjukhus. Region Östergötland meddelade senare på dagen att två av dem har allvarliga skador varav en vårdas på intensivvårdsavdelningen, enligt TT. De övriga tre skadades lindrigt.

Ämnen i artikeln

Mjölby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt