Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dagens-nyheter-beklagar-kritiserat-grotrim-avpublicerar-versen/

Sverige

Dagens Nyheter beklagar kritiserat grötrim – avpublicerar versen

Dagens Nyheter har avpublicerat ett grötrim sedan det mötts av hård kritik. 

Rimmet handlar om en tonåring som skjuts med pistol i Malmö.

DN Text

Sedan flera år tillbaka har DN publicerat rimmade kommentarer i december till ofta allvarliga händelser och skeenden under året som gått.

Den kritiserade versen publicerades den 23 december och handlade om ett barn som föddes i Malmö och sköts när han var 16 år. 

På onsdagen beslutade Dagens Nyheter att ta bort rimmet från sociala medier. Orsaken är att det har upplevts som stötande och okänsligt. 

Dagens Nyheter har lyssnat på kritiken och beklagar publiceringen:

”Sedan flera år har DN en tradition under december med rimmade kommentarer till ofta allvarliga händelser och skeenden under året som gått. Ett av årets rim på Instagram har väckt kritik och upplevts som stötande och okänsligt. Vi har lyssnat på kritiken och beslutat att ta bort det från våra digitala kanaler. DN beklagar.”