Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 02:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/daniel-westling-har-fatt-ny-njure/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Daniel Westling har fått ny njure

Daniel Westling har genomgått njurtransplantation.
Daniel Westling har genomgått njurtransplantation. Foto: Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Kronprinsessan Victorias blivande make Daniel Westling genomgick på onsdagen en njurtransplantation och mår enligt hovet ”mycket bra”.

Operationen gjordes på Karolinska universitetssjukhuset i Solna och 35-årige Daniel Westling fick den nya njuren av sin far Olle Westling.

Enligt hovets presschef Nina Eldh lider Daniel av nedsatta njurfunktioner:

– Behovet av en transplantation har varit känd sedan länge och operationen har varit planerad, säger hon till DN.

Enligt Nina Eldh var tidpunkten för operationen känd även när paret offentliggjorde sin förlovning i februari.

Kronprinsessan reste på onsdagsmorgonen till Grönland för att tillsammans med Danmarks kronprins Frederik och Norges kronprins Haakon under fem dagar studera miljön och klimatförändringen på ön.

Det har inte varit aktuellt att Victoria skulle avstå från resan på grund av Daniel Westlings operation:

– Kronprinsessan och Daniel har pratat igenom detta långt i förväg, eftersom tidpunkten har varit känd, säger Nina Eldh.

– Det var överenskommet att kronprinsessan skulle resa till Grönland.

Enligt hovet är Daniel Westlings sjukdom ”inte ärftlig” och han ska enligt uppgift ha berättat för Victoria om den redan när paret träffades 2002.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.