Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 05:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/daniel-westling-vem-ar-han/

SVERIGE

Daniel Westling - vem är han?

Daniel Westling är en skötsam kille som brinner för att andra ska motionera. Mycket mer än så har vi inte fått veta om kronprinsessan Victorias tillkommande.

Han är 35 år gammal, född den 15 september 1973, så mycket är i alla fall oomstritt. Han är däremot inte född i Ockelbo, fast orten för alltid kommer att vara förknippad med honom, utan i Örebro. Familjen bodde i Falun också innan den flyttade till Ockelbo.

I ett parhus på Smältvägen växte Daniel upp tillsammans med storasystern Anna. Pappa Olle gjorde karriär i kommunen - han blev socialchef i Sandviken - och mamma Eva jobbade inom Posten.

Daniel gick nio år i Perslundaskolan i Ockelbo och satsade mycket på sitt idrottande. I Hammargymnasiet i Sandviken valde han tvåårig social linje. Betygen var medelmåttiga.
Vänner och klasskamrater talar väl om honom när någon lyckas intervjua dem; en trevlig och skötsam kille med ett stort idrottintresse är det allmänna intrycket.

Daniel Westling gjorde lumpen på I 14 i Gävle och spelade ishockey i Hofors. Efter militärtjänsten sökte han sig till Lillsveds idrottsfolkhögskola på Värmdö. Han blev färdig fritidspedagog/idrottskonsulent 1996.

Fem år senare hade han etablerat sig som personlig tränare på sitt eget gym, Master Training på Regeringsgatan i Stockholm. Dit gick prinsessan Madeleine, och det var hon som rekommenderade sin storasyster att också gå dit.

Daniel Westling blev Victorias personlige tränare, och med tiden också något mer.
På de första bilderna som nådde tidningarna brukade Daniel ha keps, men det är ett passerat stadium. Envisa uppgifter gör gällande att han sattes i prinsskola - klädstilen har i alla fall polerats. När Daniel Westling lät sig intervjuas i DI Weekend hösten 2005 var det som ung, framåt entreprenör i blå kavaj och slips. Likadant när han visade sitt gym Balance för DN Ekonomi i början av 2009: strikt klädsel.

Det lilla fåtal intervjuer som han har ställt upp på handlar om hans gymimperium. Annars har han duckat för alla frågor, och alldeles särskilt för dem som handlat om hans privatliv. Till tidningen Metro sade han 2006 att han brinner för att få människor att motionera och bli friskare. Han spelar lite golf, styrketränar och joggar, men hinner inte göra mycket mer än att jobba. På vintern åker han gärna skidor.

Daniel Westling flyttade ut till Drottningholm 2008. Där har han officiellt bott i ett eget hus, nära kronprinsessan.

Det mesta tyder på att det är en riktig helyllekille Victoria har fått tag på. Han håller kontakt med gamla vänner, är måttlig med alkohol och hans enda kända lik i lasten är att han har fått böta en gång för att han körde för fort.