Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-27 17:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/david-batra-berattar-om-livet-med-anna-kinberg-batra/

Anna Kinberg Batra och David Batra.
Anna Kinberg Batra och David Batra. Foto: Anette Nantell
SVERIGE

David Batra berättar om livet med Anna Kinberg Batra

En politisk karriär går mot slutet. En show närmar sig premiär. David Batra gör bokslut över tillvaron som partiledarens partner. DN:s Karin Eriksson och Anette Nantell möter Anna Kinberg Batras make.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Elegant elefant. Anna Kinberg Batra på väg med maken David till konserten vid riksmötets öppnande.
Bild: Anette Nantell
Bild 2 av 8 David Batra bockar för publiken efter en provföreställning på Boulevardteatern. Han har bråttom med att hitta på nya skämt om hustruns avgång – en positiv stress, trots allt.
Bild: Anette Nantell
Bild 3 av 8 David Batra pausar på en bänk under promenaden med Bodil, en cavalier king charles spaniel. Hundvalpen fick diarré samma kväll som Anna Kinberg Batra fattade beslutet att avgå. ”När man är sjuk eller när det är jobbigt så har man som komiker alltid någonstans i bakhuvudet att ’det här kan bli stand up om ett tag’. Just då är det inte roligt. Men någonstans känner man att det här kan bli en bra story, säger han.
Bild: Anette Nantell
Bild 4 av 8
Bild: Anette Nantell
Bild 5 av 8 Förberedelser för showen. Den 17 mars ska David Batra uppträda här inne, i Globen, med ”Elefanten i rummet”. Det rosa snabeldjuret har han beställt från en kinesisk sajt. Det ska hänga med när han turnerar i landet.
Bild: Anette Nantell
Bild 6 av 8 David Batra spanar vid fruktdisken. Tillvaron blir speciell i en familj med en känd komiker och en toppolitiker, men det stora problemet kan många identifiera sig med: Att bara pussla ihop livet med jobb, barn och husdjur.
Bild: Anette Nantell
Bild 7 av 8 Anna Kinberg Batra på Instagram. Höststartsamling med moderata riksdagsgruppen. Första gången på många år utan att stå längst fram eller leda övningen. Men minst lika trevligt och givande som förr att umgås med kollegor och vänner, som sköna och kloka gruppledaren @jessicapolfjard här.
Bild: Privat
Bild 8 av 8 David Batra på Instagram. Min starka, modiga och snygga fru har i dag meddelat att hon ska kliva av som partiledare. Känns som att det plötsligt finns ännu mer att prata om när ”Elefanten i rummet” har premiär 29/9. Nu ska jag ta en ledig helg och enbart ägna mig åt att vara elefantskötare!
Bild: DN