Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 09:12 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/de-fick-vanta-i-eget-forlossningsrum/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

De fick vänta i eget förlossningsrum

Uppskattningsvis ett femtiotal journalister var församlade i ett konferensrum i Karolinska universitetssjukhusets huvudbyggnad för att få födelsebeskedet av prins Daniel klockan sju på torsdagsmorgonen. DN:s reporter Kristoffer Örstadius fanns på plats.

Hur var stämningen när beskedet kom?

– Den var lycklig. Så fort prins Daniel kom in var det någon journalist som sade grattis, och då tackade Daniel. Han såg väldigt lycklig och glad ut när han berättade att Victoria fött en flicka. Och fräsch för att ha varit uppe hela natten.

– Han manade samtidigt journalisterna till respekt och att de nu ska få vara för sig själva.

Hur gick förlossningen?

– Daniel berättade att allt hade gått bra. Det fanns många experter i förlossningslokalen. De hade spärrat av ett förlossningsrum sedan tidigare. Enligt överläkaren Lennart Nordström gjorde de det för att de insett att det kan vara problematiskt att ha en offentlig person i ett väntrum.

– Nordström och hans team har stått stand by den senaste veckan. Han vill inte berätta när det beräknade nedkomstdatumet var, bara att de har varit ”förberedda på detta ett tag”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.