Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 15:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/de-hor-hemma-pa-godishyllan/

SVERIGE

”De hör hemma på godishyllan”

Bild 1 av 7
Bild 2 av 7
Bild 3 av 7
Bild 4 av 7
Bild 5 av 7
Bild 6 av 7
Bild 7 av 7 ”Det blir som torkad sylt. Man tror att man äter bär men i själva verket äter man en massa socker”, säger Åsa Brugård Konde, nutritionist vid Livsmedelsverket.
Foto: Meli Petersson Ellafi

Torkade bär kan vara en dyr sötchock. Kilo­priset ligger på några hundra kronor men DN:s granskning visar att nära hälften av innehållet är socker eller koncentrerad juice.

”Vilseledande att kalla det torkade bär, ­pås­arna borde ligga på godishyllan”, säger näringsexperten Åsa Brugård Konde.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in