Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 23:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/den-falske-officeren-ljog-i-aratal/

SVERIGE

Låtsades vara officer – fick toppjobb i försvaret

Videon är 1 min 33 sek lång. En falsk officer har i över ett årtionde fått ledande uppdrag inom Försvarsmakten genom att ljuga om sin bakgrund och förfalska sina meriter.

■ En falsk officer har i över ett årtionde fått ledande uppdrag inom Försvarsmakten genom att ljuga om sin bakgrund och förfalska sina meriter.

■ Mannen har bland annat arbetat inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten med Sveriges hemliga kryptonycklar.

■ I somras handplockades han för att bli ny stabschef för den svenska FN-insatsen i Mali. Fram tills nu har Försvarsmakten inte haft någon aning om lögnerna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 4
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 4
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 4
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 4
Foto: Alexander Mahmoud