Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 20:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/det-sander-en-signal-till-omvarlden/

SVERIGE

Det sänder en signal till omvärlden

Regeringen och Alliansen har kommit överens om flyktingpolitiken. Från vänster: Magda Rasmusson, migrationspolitisk talesperson (MP), justitie­minister Morgan Johansson (S), arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), Elisabeth Svantesson, vice partiordförande (M), Johanna Jönsson, talesperson för integration- och migrationsfrågor (C), Erik Ullenhag, ekonomisk-politisk talesperson (FP), och Andreas Carlsson, rättspolitisk talesperson (KD).
Foto: Lisa Mattisson

Regeringen och Alliansen tar ansvar för den flyktingpolitik de tillsammans format. De är överens om ett gemensamt krispaket som skärper flyktingpolitiken och är smärtsam för flera av partierna. De sänder nu en signal till omvärlden om att det svenska mottagningssystemet inte klarar mycket mer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.