Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/detonation-vid-bostadshus-i-landskrona/

Sverige

Detonation vid bostadshus i Landskrona

Polis står vid avspärrningar efter en explosion i en entré till en verksamhetslokal i Landskrona tidigt på torsdagsmorgonen.
Bild 1 av 2 Polis står vid avspärrningar efter en explosion i en entré till en verksamhetslokal i Landskrona tidigt på torsdagsmorgonen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT

En explosion inträffade vid ett bostadshus i centrala Landskrona vid 01.30-tiden i natt. En entré till en verksamhetslokal i huset förstördes i detonationen.

Rätta artikel

Omständigheterna om vad som inträffat eller hur stora skador detonationen orsakat är oklara, men ingen person uppges vara skadad.

– Vi är på plats med nationella bombskyddet, och de undersöker platsen. Mycket mer vet jag inte just nu, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, till TT.

TT:s fotograf, som varit på platsen, kunde bara se skador vid entrén och några fönsterrutor.

Enligt vittnen som bor i närheten hördes en kraftig smäll i samband med detonationen.

– Jag vaknade av att det small och skakade i huset. Jag blev fruktansvärt rädd, säger en person till Aftonbladet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt