Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 09:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-avslojar-polisens-hemliga-register-lag-oppna-for-obehoriga/

SVERIGE

DN avslöjar: Polisens hemliga register låg öppna för obehöriga

Under it-skandalen på Transportstyrelsen låg två av polisens hemliga register åtkomliga för obehöriga. Dessutom kunde datatekniker från Serbien följa trafik mellan Transportstyrelsen och 34 svenska myndigheter på ett extra säkert nätverk, Swedish Government Secure Intranet. DN kan i dag redovisa helt nya uppgifter om de allvarliga säkerhetsbristerna.

– Om det är så att någon som inte är säkerhetskontrollerad fått tillgång den här informationen är det oerhört, säger säkerhetskonsulten Johan Wiktorin om de uppgifter DN nu kan publicera.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.