Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-30 06:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-forstarker-i-hela-riket/

SVERIGE

DN förstärker i hela riket

Foto: Nicklas Thegerström

Dagens Nyheter kommer under våren att inleda en satsning för att stärka bevakningen av hela landet. Genom att bygga upp ett nytt nätverk av frilansmedarbetare på ett 20-tal orter ska DN snabbare vara på plats vid nyhetshändelser och fördjupa speglingen av hela landet.

DN Text

Satsningen, som går under namnet Riksnätverket, är inspirerad av hur Washington Post det senaste året etablerat sitt Talent Network, med ett omfattande frilansnätverk i hela USA.

– För Washington Post har detta varit väldigt framgångsrikt. De har blivit mer av en nationell tidning och kunnat göra mer egen journalistik från hela landet, baserat på lokalkännedom och närvaro. Det har stärkt sajten och bidragit till att de växer snabbare än någon annan dagstidning i USA, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter har Nordens största utrikeskorrespondentnät i tidningsbranschen, men i Sverige är redaktionen koncentrerad till Stockholm.

– Vi behöver starkare kontinuitet på fler orter, med frilansmedarbetare som kan rapportera på plats vid nyhetshändelser, men också komma med förslag på artiklar och hjälpa till vid granskningar över hela landet, säger Martin Jönsson.

DN ska nu söka kontakt med intresserade frilansmedarbetare och bygga upp ett nätverk.

– Vi avsätter resurser för detta och är övertygade om att det kommer att resultera i bra journalistik, som kommer att leda till att vi fortsätter öka antalet digitala prenumeranter.

De orter där DN i första hand kommer att söka frilansmedarbetare är Kiruna, Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall, Gävle, Falun, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Örebro, Karlstad, Norrköping, Linköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Växjö, Kalmar, Visby, Helsingborg och Malmö.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt