Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 04:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-granskar-krisen-pa-aftonbladet-sexism-och-tystnadskultur/

SVERIGE

DN granskar krisen på Aftonbladet – sexism och tystnadskultur

2 min 42 sek. Det som började med en granskning i New York Times har fått flera svenska profiler anmälda för sexuella trakasserier. DN reder ut vad som hänt i Metoo-kampanjen.

Aftonbladet går igenom en stor kris. Två medarbetare har pekats ut anklagade för våldtäkt. Samtidigt växer den interna kritiken på redaktionen. Flera kvinnliga journalister vittnar om hur ett par högt profilerade män under många år har fått fritt spelrum att trakassera sina kolleger.

DN har talat med ett 20-tal anställda och före detta anställda som vittnar om sexism och en tystnadskultur på Nordens största tidning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.