Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 11:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-oppnar-sajten-for-alla-lasare-i-januari/

SVERIGE

DN öppnar sajten för alla läsare i januari

Blir 2020 året då du har stenkoll på omvärlden? Ett nytt decennium står för dörren och inleds med flera stora nyhetshändelser.

Nu öppnar DN sajten för att ge så många som möjligt chans att läsa nyheter, fördjupningar och analyser från DN:s skribenter.

Anmäl dig här för att läsa gratis hela januari – prenumerationen avslutas därefter automatiskt.

DN Text

Journalistik är viktigare än någonsin. År 2020 sker flera händelser som kommer att påverka både Sverige och världen. Förutom Brexit, med en intensiv händelseutveckling i början av året, och kommande presidentval i USA är det ett ovanligt spännande sportår. I sommar går både herrarnas fotbolls-EM och sommar-OS av stapeln.

– Vi går in i ännu ett intensivt nyhetsår, med bland annat fortsatt dramatik i Storbritannien och i USA. Det är skeenden som på ett eller annat sätt kommer att påverka också oss i Sverige, säger Anna Åberg, chef för DN.se.

För att så många som möjligt ska ges en möjlighet att ta del av kvalitetsjournalistik väljer DN att öppna sajten för alla läsare under januari 2020. Då finns chans att uppdatera sig på läget i Sverige och världen, följa nyhetsrapporteringen och ta del av analyser och reportage från DN:s skribenter.

– Vår journalistik ska ge kunskap och nya insikter. Vi berättar inte bara vad som händer, utan försöker också förklara varför. Och vi vill att de som ännu inte provat vad det innebär att vara prenumerant på DN ska få möjlighet att göra det, säger Anna Åberg.

För att ta del av erbjudandet behöver användaren registrera ett konto på adressen dn.se/gratis. Prenumerationen avslutas sedan automatiskt den 31 januari.

Alla prenumeranter får tillgång till appen ”DN Snille”.
Illustration: Ivar Bigestans

Dagens Nyheter har i dag ca 170.000 digitala prenumeranter. Tillväxten har möjliggjort flera redaktionella satsningar: En ny redaktion har startats i Göteborg för att förstärka tidningens närvaro ute i landet, flera nya reportrar har anställts och en ny tjänst ”Lyssna på DN” har lanserats där du som prenumerant kan lyssna på reportage och artiklar direkt i appen.

Nyligen lanserades också kunskapsappen ”DN Snille” som alla prenumeranter får tillgång till. Snille erbjuder quizar på olika kunskapsnivåer och inom en mängd olika ämnen.

Klicka här för att ta del av erbjudandet om en gratis prenumeration under hela januari.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt