Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

DN:s vinst ökar – satsar mer på redaktionen

Dagens Nyheters vd Anders Eriksson och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.
Dagens Nyheters vd Anders Eriksson och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. Other: Anette Nantell

2017 blev ett framgångsrikt år för Dagens Nyheter. Antalet digitala prenumeranter fortsatte att växa kraftigt, vilket bidrog till att DN:s vinst steg.

På tisdagen presenterades tidningens resultat för medarbetarna. Vinsten ökade till 116 miljoner kronor, från 101 miljoner 2016. Det motsvarar en marginal på ungefär 8 procent.

– För några år sedan hette det att dagstidningar som DN inte skulle klara den digitala omställningen. Vi ser tvärtom att satsningar på journalistisk kvalitet lönar sig och att människor är beredda att betala för bra innehåll, inte bara i papper utan också digitalt, säger Dagens Nyheters vd Anders Eriksson.

DN:s digitala intäkter växte med 25 procent under 2017, medan intäkterna från papperstidningen gick ner med 4 procent. DN:s totala omsättning minskade marginellt med 1 procent.

Det som förklarar DN:s förbättrade resultat är den kraftiga ökningen av helt digitala abonnemang, från ungefär 80.000 i början av året till 120.000 prenumerationer under december 2017.

– Vi har medvetet valt att utnyttja framgångarna med digitala prenumerationer till att förstärka satsningarna på vår journalistik. En stor del av vinsten har återinvesterats i verksamheten. Vi har precis utökat vår redaktionella bemanning med 10 procent och vi kommer fortsätta att rekrytera. Jag är övertygad om att det finns ett starkt samband mellan ökad journalistisk kvalitet och den tillväxt vi ser i det totala antalet prenumeranter, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.