Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 00:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dod-man-patraffad-i-bostad-i-karlstad-en-person-till-forhor/

Sverige

Död man påträffad i bostad i Karlstad

En man påträffades död i en bostad i centrala Karlstad på onsdagen, uppger polisen. En person som befann sig i bostaden förhördes men är inte misstänkt för något brott.

Rätta artikel

Det var ambulanspersonalen som kallade polisen till en bostad i centrala Karlstad, klockan 11.33 på onsdagen. I bostaden påträffades en död man.

– De omständigheter som möter oss och ambulanspersonalen i bostaden gör att vi inleder en förundersökning som gäller vållande till annans död, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

I bostaden befann sig ytterligare en person som togs till förhör. Personen är inte misstänkt för något brott. Under dagen genomförde polisens tekniker en undersökning i bostaden och på platsen bistod också en patrull.

– När teknikerna hade gjort sin utredning stärktes tankarna att det förmodligen inte var ett brott. Det är fortfarande avspärrat i avvaktan på det definitiva, för skulle det mot förmodan visa sig vara brott har vi möjlighet att göra en betydligt noggrannare teknisk undersökning av själva lägenheten, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Händelsen utreds alltjämt som vållande till annans död. En ren formalitet, enligt Mats Öhman.

– Hade det varit för några år sedan hade det stått ”brottsrubricering uppskjuten i avvaktan på fortsatt utredning”. Det finns ingen konkret misstanke om något brott men det är fortfarande en förundersökning ända tills vi får det svart på vitt, säger Mats Öhman.