Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Döda i Skivarp dog av kolmonoxid

Efter de mystiska dödsfallen i Skivarp uppger nu polisen att de tre männen dog av kolmonoxidförgiftning.
Efter de mystiska dödsfallen i Skivarp uppger nu polisen att de tre männen dog av kolmonoxidförgiftning. Foto: Daniel Nilsson

De tre män som hittades mystiskt döda i Skivarp dog av kolmonoxidförgiftning. Tidigare var en man misstänkt för trippelmord, men nu läggs förundersökningen ner. Enligt åklagaren läckte den giftiga gasen från en trasig värmepanna i huset.

– Den rättsmedicinska undersökningen har visat att de tre personerna avlidit av kolmonoxidförgiftning till följd av en defekt värmepanna i bostaden, säger chefsåklagare Pernilla Åström vid Södra Skånes åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

De tre männen hittades döda i en villa i Skivarp den 10 februari. En 52-årig man anhölls misstänkt för trippelmord, men släpptes sedan. Mannen sade i en intervju med Kvällsposten att han befann sig i villan med de döda männen, och att han trodde att de dött efter att ha druckit av innehållet i en okänd flask.

Förundersökningen har nu lagts ner.

Prover har visat att de tre männen alla hade höga halter av den giftiga gasen kolmonoxid i kroppen, enligt polisen. Polisen har dessutom undersökt husets värmepanna, som visat sig läcka kolmonoxid in i villan.

Polisen uppger att de kommer att fortsätta analysera innehållet i en flaska som ”varit i fokus” under utredningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.