Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 12:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dodade-trearing-nu-overklagas-domen/

Sverige

Dödade treåring – nu överklagas domen

En man i 25-årsåldern dömdes av Skaraborgs tingsrätt till åtta års fängelse för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel av en treårig pojke. Nu överklagas domen av treåringens biologiska pappa.

Rätta artikel

Pappan kräver att mannen döms till livstids fängelse för mord, eller åtminstone till ett tidsbestämt straff på 18 år, det längsta tidsbestämda straff lagen tillåter. Han vill dessutom att skadeståndet höjs.

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Han hade mer än 40 skador, där de mest allvarliga var skador i huvudet. Pojkens liv gick inte att rädda.

Mannen var från början misstänkt för mord, men brottsrubriceringen ändrades under utredningens gång bland annat för att mannen själv ringt in larmsamtalet. Den nu dömde mannen ska enligt polisen vara bekant med barnens mamma.

Läs mer: Åtta års fängelse – misshandlade treåring till döds 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt