Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dodsolycka-pa-tagspar-utreds-av-polis/

Sverige

Dödsolycka på tågspår utreds av polis

Blommor och en nallebjörn vid platsen där den lille pojken dog. Foto: Johan Nilsson/TT

En polisutredning har startats efter en dödsolycka i Kristianstad i fredags, då en pojke i förskoleålder blev påkörd av ett tåg.

Rätta artikel

– Vi vill utreda om det ligger brott bakom, om någon varit oaktsam, säger kommissarie Anders Svensson till SVT Nyheter Skåne.

Han understryker att tågföraren inte är misstänkt för brott, utan att det snarare är uppgifterna om en öppning i staketet intill järnvägen som ska utredas.

En kvinna har berättat för Kristianstadsbladet att hon vid två tillfällen kontaktade Trafikverket för att berätta om öppningen i staketet och att barn ofta brukar leka i närheten.

Även Trafikverket kommer att utreda uppgifterna om de samtal som inkommit om hål i staketet, rapporterar P4 Kristianstad.

Läs mer: Pojke död i tågolycka 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt