Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dodsskjutning-i-helsingborg-annu-ingen-gripen/

Sverige

Dödsskjutning i Helsingborg – ännu ingen gripen

Polis och kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna på Ragnvallagatan i Helsingborg natten till torsdagen efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds.
Polis och kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna på Ragnvallagatan i Helsingborg natten till torsdagen efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern sköts på onsdagskvällen ihjäl i ett bostadsområde i Helsingborg.

Ingen har gripits för dådet, och polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten.

TT Text

Händelsen inträffade i området Ragnvalla strax före klockan 23.30. Polisen åkte dit med flera patruller och hittade mannen skottskadad på en parkering i bostadsområdet. Han fördes till sjukhus men avled av sina skador.

– Vi har hållit ett flertal förhör. Det är mitt i ett flerfamiljsområde, så många har sett och hört det här. Men vi är väldigt intresserade av vittnesuppgifter, i synnerhet tiden före skottlossningen, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bara någon minut efter skjutningen kom ett annat larm om en bilbrand. Två personbilar hade kolliderat på samma plats.

– Det är också en omständighet vi tittar på. Det är fortfarande oklart om det har något samband med skottlossningen eller inte, säger Evelina Olsson.

Polisen har under natten hållit flera förhör, genomfört dörrknackning och utfört en teknisk undersökning där mannen hittades. Avspärrningarna hävdes tidigt på torsdagsmorgonen.

Ingen person är gripen som misstänkt för mordet.