Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dodssmittan-blev-vardag-pa-avdelning-302/

Sverige

Dödssmittan blev vardag på avdelning 302

Covid kändes som ebola i februari, i juli har det blivit en vardaglig rutin för personalen på infektionsavdelning 302 i Göteborg. Sjuksköterskan Anna-Carin Bernesjö tar av sitt visir efter besöket inne på en sal där en svårt sjuk man rehabiliteras.
Covid kändes som ebola i februari, i juli har det blivit en vardaglig rutin för personalen på infektionsavdelning 302 i Göteborg. Sjuksköterskan Anna-Carin Bernesjö tar av sitt visir efter besöket inne på en sal där en svårt sjuk man rehabiliteras. Foto: Tomas Ohlsson

Under våren utvecklades avdelning 302 på Östra sjukhuset till en veritabel intuberingsfabrik. Alla de 240 covidpatienter som lagts i respirator i Göteborg har passerat här.

Nu har stormen mojnat något och det obekanta monsterviruset som tog sig in i början av året har blivit en del av vardagen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in