Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 16:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dom-mot-nazister-for-bombdad/

SVERIGE

Dom mot nazister för bombdåd

En bomb detonerade vid ett flyktingboende i Västra Frölunda. En anställd fick livshotande skador i sitt högra ben och har opererats tio gånger sedan händelsen. Polisens bombtekniker undersöker platsen för explosionen den 5 januari.
En bomb detonerade vid ett flyktingboende i Västra Frölunda. En anställd fick livshotande skador i sitt högra ben och har opererats tio gånger sedan händelsen. Polisens bombtekniker undersöker platsen för explosionen den 5 januari. Foto: Thomas Johansson

Åklagaren ville ha strängare straff och domar även för mordförsök. De åtalade ville frias helt.

I dag kom hovrättens dom mot tre män med nazistanknytning som tidigare dömts för tre bombdåd i Göteborg.

Hovrätten ser allvarligare på dåden än tingsrätten. Men eftersom två av männen helt frikänns från ett av bombdåden sänks ändå deras totala strafftid.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.