Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 07:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/doms-for-100-grova-valdtakter-pa-barn/

Sverige

Döms för 100 grova våldtäkter på barn

Första gången han tvingade sig på flickan var hon tio år. Sedan fortsatte våldtäkterna i flera år. Flickan vittnade i rätten och säger att mannen säkert våldtog henne upp emot 600 gånger, skriver Jönköpings-Posten.

TT Text

Till slut tog flickan mod till sig och berättade för sin mamma. Hon hade också gjort en ljudupptagning från en av våldtäkterna. Nu döms mannen, som är i 50-årsåldern, av Eksjö tingsrätt till 13 års fängelse för bland annat ett okänt antal grova våldtäkter mot barn och två fall av grova sexuella övergrepp mot barn.

Eksjö tingsrätt konstaterar i domen att det handlar om i vart fall 100 våldtäkter. Och att det ändå är mer än tillräckligt för att döma mannen till maximistraffet för flerfaldig brottslighet. Mannen ska dessutom betala 355 000 kronor i skadestånd. Fängelsestraffet reduceras ändå ett år för att mannen efter avtjänat fängelsestraff kommer att utvisas ur landet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt