Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 03:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dousa-lamnar-politiken-slutar-som-muf-ordforande/

Svensk politik

Dousa lämnar politiken – slutar som Muf-ordförande

Benjamin Dousa, Muf.
Benjamin Dousa, Muf. Foto: Alexander Mahmoud

Benjamin Dousa slutar som Muf-ordförande och har inga planer på att fortsätta inom politiken. Det berättar 27-åringen i en intervju med Aftonbladet.

– Det är dags att kliva åt sidan och släppa fram nya krafter, säger han till DN. 

DN Text

Dousa blev ordförande i Moderata ungdomsförbundet hösten 2016 och har varit en frispråkig röst inom partiet. Han är även ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd men lämnar alla sina politiska uppdrag i höst.

– Politiska uppdrag har man till låns. Det finns många politiker som gör allt de kan för att försvara sina uppdrag och har som enda idé att göra politisk karriär. Jag gick med i Muf och i Moderaterna för 13 år sen och det har alltid varit viktigt att skaffa en utbildning och ha något att falla tillbaka på, säger Dousa som är civilekonom med examen från Handelshögskolan i grunden. 

Det har varit fyra händelserika år som Muf-ordförande. 

– Vi bytte partiledare mitt under en mandatperiod, vi gick igenom en valrörelse och Alliansen sprack som politiskt block. Jag hade definitivt inte trott att man skulle gå igenom allt det här. 

Vad har du för medskick till Moderaterna nu när du lämnar? 

– Jag har nog aldrig hållit med partiets position så pass mycket som jag gör i dag. Att de kan prata med alla andra partier och att de har fokus på ekonomi, lag och ordning och de stora samhällsproblemen, säger han.

Benjamin Dousa fortsätter som medlem i partiet men berättar inte vilka planer efter att han lämnar politiken till hösten. 

– Jag återkommer i närtid med vad jag ska hålla på med efter förbundsstämman i november.