Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Dråpförsök följde när kvinna gjorde slut i bilen

En ung kvinna gjorde slut med sin pojkvän under en bilfärd. Han ökade då farten, styrde den mot en mötande bil och frontalkrockade. Den 22-årige mannen har nu åtalats för dråpförsök.

Dramat inträffade hösten 2014. Föraren i bilen som blev påkörd skadades mycket svårt. Tillståndet för honom var till en början livshotande.

Den unga kvinnan klarade sig bättre, med smärtor i halskotpelaren och en svullen fot medan 22-åringen kom undan med nacksmärtor.

Tidningen Sydsvenskan skriver att polisen inledningsvis betraktade händelsen som en trafikolycka. Men när olycksplatsen undersöktes och det stod klart att det inte fanns några bromsspår efter parets fordon och att både väder- och siktförhållanden hade varit goda, så ledde det till att utredningen fick en annan inriktning.

När exflickvännen hördes berättade hon att det uppstod ett bråk strax före krocken. 22-åringen accepterade inte att relationen var slut, uppgav hon.

Mannen sa att han inte ville leva längre och svängde därefter ut i det mötande körfältet.

Förutom dråpförsök åtalas mannen även för vårdlöshet i trafik, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.