Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Dussintals döda i strider i Afghanistan

Minst 15 afghanska gränspoliser har dödats i strider med talibaner vid en gränspost i Kunduz i norr, uppger lokala myndighetsföreträdare. Talibanerna påstår dock att offren är ännu fler: 25 döda poliser och sju sårade, enligt extremiströrelsens talesman.

Talibanerna har styrt Kunduz vid två tillfällen, 2015 och 2016, men på senare tid har det varit förhållandevis lugnt i staden. Rörelsen har dock trappat upp sina attacker inför landets parlamentsval den 20 oktober.

Tidigare på torsdagen dödades 21 talibaner i en insats som afghanska specialstyrkor genomförde i Wardak, väster om huvudstaden Kabul. De dödade, flera av dem höga befälhavare, hade samlats för att planera attacker mot valet, enligt ett uttalande från landets nationella säkerhetsstyrelse.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.