Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/dyra-konsulter-ska-ge-battre-skolbetyg/

SVERIGE

Dyra konsulter ska ge bättre skolbetyg

Lärarna Mi Lodell och Johan Karlsson har planeringsmöte i Aspuddens skola i södra Stockholm. Sedan några månader har de börjat jobba enligt det amerikanska konsultföretaget McKinseys principer. Syftet är att lyfta elevernas resultat.
Lärarna Mi Lodell och Johan Karlsson har planeringsmöte i Aspuddens skola i södra Stockholm. Sedan några månader har de börjat jobba enligt det amerikanska konsultföretaget McKinseys principer. Syftet är att lyfta elevernas resultat. Foto: Roger Turesson

Svenska elever presterar allt sämre. Nu har Sveriges Kommuner och landsting vänt sig till näringslivets elitkonsulter på det amerikanska företaget McKinsey för att få hjälp. Kommunerna betalar en startavgift på 4,9 miljoner kronor och struntar i lagen om offentlig upphandling.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.