Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/edwall-insulander-eftertrader-ramberg/

Sverige

Edwall Insulander efterträder Ramberg

Foto: Micke Lundström/TT

Nu är det klart att det är Mia Edwall Insulander som ska efterträda Anne Ramberg som generalsekreterare för Advokatsamfundet.

Rätta artikel

”Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften”, säger Advokatsamfundets ordförande Christer Danielsson i ett pressmeddelande.

Danielsson pekar på att Edwall Insulander har ”lång erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete och engagemang i samfundsfrågor” samt har en stor medievana.

Beslutet att utse henne togs vid ett styrelsemöte på fredagen.

”Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor som Advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden”, säger Mia Edwall Insulander i en kommentar.

Anne Ramberg går i pension till sommaren efter 19 år som generalsekreterare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt