Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Efter wrapen – här kommer varmkorvsemlan

Ekmans konditori i Trollhättan har under ett drygt dygn sålt runt 1 000 stycken ”varmkorvsemlor”.
Ekmans konditori i Trollhättan har under ett drygt dygn sålt runt 1 000 stycken ”varmkorvsemlor”. Foto: Alf Oskarsson

Wrapsemlan har fått konkurrens. Nu gör varmkorvvarianten succé i Trollhättan.

- Jag har tappat räkningen på hur många vi sålt, men det ligger runt 1 000 stycken på ett drygt dygn, säger Alf Oskarsson på Ekmans konditori.

Idén föddes i onsdags när konditor Alf Oskarsson och Mikael Ekman, som driver konditoriet i Trollhättan, läste om kollegor i Stockholm som gjort en semla i form av en wrap.

Svaret från landets västra sida blev en fettisdagsbulle maskerad till varm korv.

Och vilken succé det blev. Normalt säljer konditoriet 150-200 semlor på en dag. Vid lunchtid på torsdagen hade man sålt cirka 1 000 "varmkorvar".

- Det är helt otroligt. Vi har mångdubbelt mer kunder än normalt, säger Oskarsson och berättar att nykomlingen kostar en krona mer än den vanliga.

Se webb-tv: Senaste trenden – semla i wrapform

Kanske beror kundernas efterfrågan på nyfikenhet och att detta är ett mer bekvämt sätt att njuta semlan på. Mandelmassan symboliserar korven, som ligger i brödet och är täckt av grädde. "Senapen" är vaniljkräm och "ketchupen" består av dekoreringsgelé.

Försäljningssuccén har inneburit att konditoriets personal fått ge sig ut och inhandla mer råvaror. Man har också tagit in en extra bagare.

Oskarsson säger att man kommer att fortsätta med sin specialvariant så länge det finns efterfrågan.

Nu är frågan vilken nästa variant av semla blir. Ekmans konditor har varken sett några "varmkorvar" eller andra förslag hos konkurrenterna i Trollhättan.

- Vi nöjer nog oss också med den här. Försäljningen går ju minst sagt hyfsat, säger Oskarsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.