Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 09:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/elev-i-ystad-dodshotade-skolkamrater/

Sverige

Elev i Ystad dödshotade skolkamrater

En elev på en skola i Ystad har under helgen skrivit hotfulla meddelanden till klasskamrater. Enligt polisen handlar det om dödshot som eleven skrev skulle verkställas i skolan under måndagen, men skolledningen har rekommenderats att hålla skolan öppen, rapporterar Ystads Allehanda. Eleven har förhörts av polis och närvarar inte i skolan under måndagen.

Rätta artikel

– Han har uppgett att det hela är ett skämt. Men även om det är ett skämt är det ett allvarligt brott att uttala dödshot. Sådant skämtar man inte om, säger polismannen Örjan Odén till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt