Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 22:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/eleverna-riskerar-ga-ut-i-arbetsloshet/

SVERIGE

”Eleverna riskerar gå ut i arbetslöshet”

3 min 5 sek. Skolinspektionen har granskat alla Praktiska Sveriges skolor. Det har lett till att en skola i Tumba har stängts och ytterligare fyra har hotats med vite om totalt 2,2 miljoner kronor.
Bild 1 av 1 Statsbidraget ska dras in om skolorna inte bedriver den utbildning de säger sig bedriva, anser Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler.
Foto: MAGNUS HALLGREN

På onsdagen kunde DN berätta om missförhållanden på flera av Praktiska Sveriges gymnasieskolor. Nu får friskolekoncernen hård kritik från Skolinspektionens generaldirektör. ”Det här drabbar eleverna som riskerar att gå ut i arbetslöshet”, säger Ann-Marie Begler, Skol­inspektionens generaldirektör.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.