Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 15:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/elfte-svenska-dodsfallet-pa-torsdagen/

Sverige

Elfte svenska dödsfallet på torsdagen

Antalet personer som avlidit i covid-19 i Sverige har stigit till elva. Det efter att Region Södermanland på torsdagen meddelat att en äldre patient dött i sjukdomen under onsdagskvällen.

Som vid tidigare fall handlar det om en äldre person över 70 år, med flera underliggande sjukdomar, enligt ett pressmeddelande från Region Södermanland.

Beskedet innebär att totalt fyra personer i Region Sörmland dött i covid-19, tre män och en kvinna. I nuläget behandlas en coronasmittad person i Region Sörmland på sjukhus, dock ingen på intensivvårdsavdelning, enligt pressmeddelandet.

Dödsfallet blev det elfte hittills i Sverige, fem personer i Stockholm, en i Skåne en i Västra Götaland och nu alltså totalt fyra i Södermanland. 

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att totalt 1.423 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset i Sverige. Majoriteten av dessa är äldre, men den yngsta som hittills har intensivvårdats för sjukdomen i Sverige ska var 27 år. Att unga blir sjuka är dock ovanligt enligt Folkhälsomyndigheten.