Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 14:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/elfte-svenska-dodsfallet-pa-torsdagen/

SVERIGE

Elfte svenska dödsfallet på torsdagen

Antalet personer som avlidit i covid-19 i Sverige har stigit till elva. Det efter att Region Södermanland på torsdagen meddelat att en äldre patient dött i sjukdomen under onsdagskvällen.

Som vid tidigare fall handlar det om en äldre person över 70 år, med flera underliggande sjukdomar, enligt ett pressmeddelande från Region Södermanland.

Beskedet innebär att totalt fyra personer i Region Sörmland dött i covid-19, tre män och en kvinna. I nuläget behandlas en coronasmittad person i Region Sörmland på sjukhus, dock ingen på intensivvårdsavdelning, enligt pressmeddelandet.

Dödsfallet blev det elfte hittills i Sverige, fem personer i Stockholm, en i Skåne en i Västra Götaland och nu alltså totalt fyra i Södermanland.

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att totalt 1.423 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset i Sverige. Majoriteten av dessa är äldre, men den yngsta som hittills har intensivvårdats för sjukdomen i Sverige ska var 27 år. Att unga blir sjuka är dock ovanligt enligt Folkhälsomyndigheten.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt