Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 14:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/elisabeth-massi-fritz-i-min-varld-finns-onda-manniskor/

Elisabeth Massi Fritz är advokaten som blev #metoo-rörelsens frontfigur.
Sverige

Elisabeth Massi Fritz: I min värld finns onda människor

Advokat Elisabeth Massi Fritz har tidsandans vind i ryggen. I många år har hon kämpat för strängare straff för sexbrottslingar och för att offren ska sluta skämmas och våga anmäla.

”I min värld är det svart eller vitt – det finns ingen medelväg”, säger hon till DN:s Johar Bendjelloul och fotograf Anette Nantell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 6 Elisabeth Massi Fritz med sina anställda jurister Therese Johansson, Linda Kanalga och Olivia Revelj på kontoret på Östermalm i Stockholm. Tavlan har titeln ”Elisabeth och världens barn” och är målad av systern Cecilia.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 6 Elisabeth Massi Fritz har mött jämställdhetsminister Åsa Regnér i TV4-programmet ”Malou efter tio” flera gånger under hösten, för att tala om #metoo. ”Det som är så stort med #metoo är att personer som inte har en plattform har lyckats få en röst. Det har Elisabeth Massi Fritz och andra som gnetat med frågorna under lång tid bidragit till”, säger Regnér.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 6 På väg till förhandling i Svea hovrätt på Riddarholmen.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 6 Elisabeth Massi Fritz på #metoo-möte i Rosenbad. Här hälsar hon på jämställdhetsminister Åsa Regnér.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 6 Elisabeth Massi Fritz äter julbord på Operakällaren med sina anställda – som samtliga är kvinnor. ”Det är en topp nu. Jag och mina anställda hinner inte riktigt med, det är många som drar i oss. Vi kommer att behöva vara fler snart.”
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 6 Elisabeth Massi Fritz på advokatbyrån.
Foto: Anette Nantell