Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-allvarligt-skadad-efter-vattenskoterolycka/

Sverige

Polisen utreder dödsolyckan mellan en vattenskoter och fritidsbåt

Polisen utreder fredagens olycka mellan en vattenskoter och en fritidsbåt i Sotenäs kommun där skoterföraren dog.

– Vi har bra vittnesiakttagelser, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Klockan 20.12 på fredagen kom larm från Ramsvik camping i Sotenäs kommun om en olycka mellan en vattenskoter, med en man och kvinna ombord, och en mindre fritidsbåt.

Skoterföraren, en man i 50-årsåldern, och kvinnan i 20-årsåldern ombord hamnade i vattnet och togs upp av båtföraren. Mannen och kvinnan tillhör samma familj.

– Vi får utreda i efterhand om det var skoterföraren eller fritidsbåten som orsakade olyckan. Det vet vi inte just nu, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ambulanshelikopter, räddningstjänst och polis skickades till platsen. Sjukvårdspersonal gjorde hjärt- och lungräddning på mannen men hans liv gick inte att rädda. Han dödförklarades på platsen av en läkare. Anhöriga var närvarande och fördes med den avlidna till sjukhus.

Båtföraren blåste negativt i polisens nykterhetskontroll och polis förhörde vittnen. 

Under natten mot lördagen skrevs en anmälan om vållande till annans död och vårdslöshet i sjötrafik. Det finns dock ingen misstänkt person i nuläget, enligt polisen, utan det får utredningen visa.

– Men det finns bra vittnesiakttagelser så vi tror inte att det ska vara några svårigheter att reda ut detta i nästa vecka, säger Hans Lippens.

Vattenskotern och fritidsbåten är tagna i beslag för teknisk undersökning.

Läs mer:

Regeringen vill ha körkort för vattenskoter 

Han jagar vattenskotrar i fågelskyddsområden

Svenska kryssarklubben: Körkortskrav för vattenskotrar räcker inte

Ämnen i artikeln

Västsverige
Vattenskoter
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt