Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

En av fyra män misstror polisen

En Sifo-undersökning gjord efter anklagelserna om att polisen mörkat sexuella trakasserier i landet visar att 23 procent av männen har ganska litet eller mycket litet förtroende för polisen, rapporterar Svenska Dagbladet.

Könsskillnaderna är stora: 47 procent av männen har ganska stort eller mycket stort förtroende för polisen – medan motsvarande andel bland kvinnor är 63 procent.

Sammantaget har 55 procent av de svarande i undersökningen, som bygger på en webbpanel med 1.050 personer, ganska stort eller mycket stort förtroende för polisen medan 18 procent har ganska litet eller litet förtroende.

Alliansväljare och rödgröna väljare har ungefär lika stort förtroende. Av Sverigedemokraternas väljare har 37 procent litet eller ganska litet förtroende, skriver Svenska Dagbladet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.