Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 11:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-begars-haktad-misstankt-for-kidnappning-i-kiruna/

Sverige

Man häktad för misstänkt kidnappning – Kirunabo försvunnen

På måndagen häktades en av de tre män som anhållits misstänkta för att ha kidnappat en Kirunabo.

– Den försvunne personen är inte återfunnen och det pågår fortfarande sökningar, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen, till DN.

TT Text

Det var i början av förra veckan som en 29-årig Kirunabo anmäldes försvunnen. Mannen har inte synts till sedan natten mot lördag den 27 juli. 

– Vi försöker att kartlägga var personen brukar befinna sig för att kunna följa upp och söka på de ställen som kan vara intressanta. Missing People har hjälpt till att söka i vissa områden, sade Kristina Lantto vid polisen till TT under söndagen.

De tre misstänkta männen greps den 3 augusti. Den häktade mannen, som är i 30-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkt för människorov. Kristina Lantto säger till DN att brottsrubriceringen kan komma att ändras beroende på hur situationen utvecklas.

– Den information jag har i nuläget är att en person är häktad och att det skulle fattas beslut på måndagen eller på tisdagen gällande en eventuell häktningsframställan på de andra två misstänkta, säger Kristina Lantto till DN på måndagskvällen.

Läs mer: Tre anhålls för människorov i jakt på försvunnen man i Kiruna