Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 16:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-dod-efter-brak-i-uppsala/

Sverige

Tonårspojke död efter bråk i Uppsala

En pojke i tonåren har omkommit efter ett bråk i Björklinge i Uppsala. På platsen greps en annan tonårspojke och polisen har inlett en förundersökning om mord. 

TT Text

Polisen larmades till platsen strax efter 20.30-tiden och då var bråket redan över. Pojken hittades liggande på marken utomhus med svåra skador.

Den skadade pojken fördes till sjukhus med dennes liv gick inte att rädda. En person som misstänks ha deltagit i bråket lämnade självmant över sig till polisen.

– Både den misstänkte gärningsmannen och målsäganden är pojkar i tonåren som är äldre än 15 år men yngre än 18 år, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisen i region Mitt, till TT.

Den misstänkte pojken nekar till brott. Han anhölls under lördagsförmiddagen. 

Både kyrkan och fritidsgården i området kommer att hålla extra öppet under lördagen. Kommunens särskilda krisberedskap är aktiverad. Anhöriga är underrättade.