Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 02:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-dod-efter-skottlossning-i-borlange/

Sverige

En död efter skottlossning i Borlänge

Två personer har skjutits i Borlänge.
Bild 1 av 3 Två personer har skjutits i Borlänge.
Foto: Ulf Palm/TT
Alla tillgängliga resurser arbetade med fallet som rubricerades som försök till mord.
Bild 2 av 3 Alla tillgängliga resurser arbetade med fallet som rubricerades som försök till mord.
Foto: Ulf Palm/TT
Polisen arbetar med att säkra bevis under natten mot lördagen.
Bild 3 av 3 Polisen arbetar med att säkra bevis under natten mot lördagen.
Foto: Ulf Palm/TT

En man har frihetsberövad efter skottlossningen i Borlänge. 

Två män i 25-årsåldern skottskadades, varav den ena avled på sjukhus och förundersökning om mord har inletts, uppger polisen för DN.

Rätta artikel

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 23.08 på fredagskvällen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Olle Lund, befäl vid polisens regionledningscentral bekräftar att man skickade alla tillgängliga resurser till ett bostadsområde i norra Borlänge. Enligt Dalarnas tidningar ska det röra sig om området Kvarnsveden i norra Borlänge.

Vad som egentligen hänt var oklart och strax före klockan 6 på lördagsmorgonen hade bilden fortfarande inte klarnat. Bägge männen är födda 1994.

SOS Alarm uppgav för TT att tre personer förts med ambulans från platsen till sjukhus, och att sju ambulanser skickades till platsen när larmet kom. Den uppgiften var felaktig.

Den allvarligt skadade personen har varit talbar och har kunnat prata med polisen. Den kritiskt skadade avled på sjukhus och hans anhöriga är underrättade. Någon känd hotbild mot offren är tills vidare inte känd.

Nu pågår arbete med att säkra bevisning och polisen genomför förhör med personer som befann sig på platsen vid händelsen. Avspärrningarna vid brottsplatsen kvarstår på lördagsmorgonen för brottsplatstekniker och vittnesförhör kommer då att återupptas. 

– Samtal gällande händelsen kom från allmänheten, säger Olle Lund som dock uppger att skottlossningen upphörde när polisen anlände till platsen och att man inte avbrutit ett pågående skeende.

På lördagskvällen frihetsberövades en man. Han är i nuläget inte brottsmisstänkt men enligt polisen ska han ”vara inblandad” på något sätt.