Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-dod-i-lagenhetsbrand-i-harnosand/

Sverige

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

En man i 50-årsåldern har omkommit i en brand i ett flerfamiljshus i Härnösand, uppger räddningstjänsten.

TT Text

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen vid fyratiden på morgonen.

Det är ett äldre trähus med sex lägenheter och det brinner nu i två, plus vinden. Nu jobbar vi med att försöka förhindra att huset inte brinner ner helt. Det är många hus omkring, så det skulle inte vara bra, säger Thomas Berglund, räddningsledare på räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Räddningstjänsten arbetar nu för att branden inte ska spridas vidare.

De boende har evakuerats. Under morgonen bekämpade totalt 18 personer branden.

Enligt polisen är det i nuläget oklart hur branden uppstått. Därför spärras platsen av för teknisk undersökning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt